Επίσκεψη του Κώστα Τσιαμπά στην υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας

Επίσκεψη του Κώστα Τσιαμπά στην υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας

Στα πλαίσια των προγραμματισμένων συναντήσεων με το προσωπικό και τις υπηρεσίες του Δήμου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Όραμα για την Αγία Παρασκευή» Κώστας Τσιαμπάς   με τα μέλη της παράταξης κυρίους  Δημήτρη Μαχαίρα και Γιάννη Κοτρώνη, επισκέφτηκαν την έδρα της Πολιτικής Προστασίας  του Δήμου.

Αφού ενημερώθηκαν για τα τρέχοντα θέματα και προβλήματα που έχουν προκύψει, ο Κώστας Τσιαμπάς δήλωσε, οι Δημότες της πόλης μας έχουν βιώσει επώδυνες καταστάσεις από τις κακοκαιρίες  των 2 τελευταίων ετών.

Η οργάνωση, επάνδρωση, εκπαίδευση και ο εξοπλισμός της πολιτικής προστασίας, σε Εθνικό επίπεδο, είναι κλιμακούμενη σε τρία επίπεδα (Κυβέρνηση, Περιφέρειες, Δήμοι ) και έχει ως αποστολή την προστασία των ανθρώπων, του περιβάλλοντος και των ιδιοκτησιών έναντι των φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών , ταχείας ή βραδείας εξέλιξης.

Επιβάλλεται, η ευθεία συνεργασία και στα τρία επίπεδα διοίκησης προκειμένου να έχουμε τα σωστά αποτελέσματα.

Επίσης τόνισε την επιτακτική ανάγκη εκπαίδευσης προσωπικού και εθελοντών του Δήμου μας, ώστε να συμβάλουν τα μέγιστα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Δεν υπάρχει λόγος να λέμε ότι ο δήμος διαθέτει υπηρεσία πολιτικής προστασίας, όταν αφήνει το προσωπικό είναι ανεκπαίδευτο με ευθύνη του Δημάρχου και του αρμόδιου αντιδημάρχου.  Η εκπαίδευση προλαβαίνει καταστάσεις, η γνώση έχει σώσει ζωές είπε.

Απαιτούμε τα αυτονόητα, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις!

 

Το Γραφείο Τύπου

Όραμα για την Αγία Παρασκευή