Αδράνεια, ανευθυνότητα και επικοινωνιακοί λαϊκισμοί

Αδράνεια, ανευθυνότητα και επικοινωνιακοί λαϊκισμοί

Αδράνεια & ανευθυνότητα από την διοίκηση

Οι  έντονες χιονοπτώσεις των δύο τελευταίων ετών ( ΜΗΔΕΙΑ και ΕΛΠΙΔΑ) έπληξαν  τη πόλη μας, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα και ταλαιπωρία στους δημότες. με τις διακοπές ρεύματος και το κλείσιμο των δρόμων.

 

Μπορούσαν να αποφευχθούν οι διακοπές ρεύματος η απάντηση είναι ΝΑΙ:

– Εάν η διοίκηση με τις υπηρεσίες της, έκοβε τα επικίνδυνα,  άρρωστα, και ασταθή  δένδρα των πεζοδρομίων και κλάδευαν έγκαιρα και  επαγγελματικά τα υπόλοιπα.

– Εάν υλοποιούσε  τις 28 προτάσεις δημοτών για την κοπή και κλάδεμα δένδρων, τα περισσότερα εκ των οποίων 4 μήνες αργότερα προκάλεσαν τις γνωστές καταστροφές.

Για την υλοποίηση των προτάσεων υπήρξε εισήγηση στην επιτροπή ποιότητας ζωής, αρ. πρωτ. 24666/9.10.2021 αλλά  αποσύρθηκε  χωρίς να συζητηθεί, διότι αφενός οι Διοικήσεις διαδοχικά Σταθόπουλου και Ζορμπά δεν  φρόντισαν  ώστε η Τεχνική Υπηρεσία   να έχει τη δυνατότητα να υποβάλλει αίτημα για έκδοση ΄΄ άδειας μικράς κλίμακος ΄΄ απαραίτητη για την κοπή των δένδρων και αφετέρου υπήρξε σύγκρουση αρμοδιοτήτων μεταξύ δύο υπηρεσιών, τραγελαφική κατάσταση.

 

 

Επικοινωνιακοί λαϊκισμοί από την αντιπολίτευση

 

Σοβαρή  ευθύνη έχει  και η αντιπολίτευση, η οποία δεν έκανε τίποτα για να επιβάλλει την λογική, με την πλειοψηφία που διαθέτει στο ΔΣ.

Ενώ γνώριζε τα παραπάνω, προτίμησε να αποτύχει η διοίκηση, να  ταλαιπωρηθούν οι δημότες και  κατόπιν ΄΄εορτής΄΄ να κάνουν κριτική, και να πουλήσουν επικοινωνιακούς λαικισμούς, με την  εξασφάλιση από ένα μικρό μηχάνημα (με διάφορους τρόπους;;).

Η πράξη αυτή θα είχε κάποια αξία εάν δεν ξεκίναγε από τη φωτογράφηση, κοινώς πασαρέλα, μετά από τρείς ημέρες και για να έχουμε ακριβή εικόνα εκείνη τη στιγμή 120 χιλιόμετρα δρόμοι που έχει ο Δήμος, ήταν αδύνατο να καθαριστούν από αυτά τα μικρά μηχανήματα.

 

Εδώ θα θυμίσω ότι

΄΄τα αληθινά δάκρυα απεχθάνονται τα φώτα της δημοσιότητας΄΄

Διοίκηση και Δημοτικές παρατάξεις έχουν υποχρέωση και καθήκον να βρουν τη βέλτιστη λύση  να μην επαναληφθούν στο μέλλον τα ίδια προβλήματα.

 

Αγαπητοί συνδημότες, στη πόλη μας έχουμε την τύχη να έχουμε πολλά δένδρα. Όλοι αγαπάμε τα δένδρα, πρέπει όμως να λαμβάνουμε υπόψη:

  • Τους κινδύνους που κρύβουν τα άρρωστα και επικίνδυνα.
  • Την αστάθεια των μεγάλων δένδρων λόγω  καταστροφής  μέρος του ριζικού συστήματος,  από τις  κατά καιρούς εργασίες (αναπλάσεις  πεζοδρομίων, διελεύσεις δικτύων  οργανισμών κοινής ωφέλειας, επισκευές κλπ
  • Στα πεζοδρόμια φυτεύονται μικρά δένδρα, που  δεν χρειάζονται πολύ νερό και είναι ανθεκτικά σε αρρώστιες και ασθένειες.

 

Την πρόταση αυτή έκανε το τμήμα δασολογίας του Αριστοτέλειου πανεπιστημίου στο οποίο απευθύνθηκα κατά τη 2η  ανάπλαση της Αγίου Ιωάννου «εάν πρέπει  να συνεχίσουμε να φυτεύουμε  πλατάνια»  μας συμβούλευσε να τροποποιήσαμε τη μελέτη και φυτεύσαμε Μελικοκιές .

 

Η Πρόληψη Είναι η Καλύτερη και Αποτελεσματικότερη Θεραπεία

 

Ο Επικεφαλής της Παράταξης

Όραμα για την Αγία Παρασκευή

Κωνσταντίνος Τσιαμπάς

τ. Δημοτικός Σύμβουλος Αγίας Παρασκευής
και Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών