Κε Δήμαρχε καλή η επικοινωνία και το φαίνεστε αλλά ασχοληθείτε επιτέλους με την ουσία

Κε Δήμαρχε καλή η επικοινωνία και το φαίνεστε αλλά ασχοληθείτε επιτέλους με την ουσία

Ενώ η γενική κατεύθυνση, σε  όλη την Ευρώπη, είναι  η μείωση  στην κατανάλωση ενέργειας (φυσικό αέριο, ηλεκτρική ενέργεια) για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης.

Την ίδια στιγμή ο δήμος μας δυστυχώς υστερεί χαρακτηριστικά στις υποδομές του δημοτικού φωτισμού και ειδικότερα στην τοποθέτηση λαμπτήρων LED  με τηλεδιαχείριση, πλην των 200 περίπου νέων φωτιστικών στις  5 πλατείες.

Άρα, δεν μπορούμε να κάνουμε παρεμβάσεις ευρείας κλίμακος χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια των συνδημοτών.

Με περίσσια επικοινωνιακή ικανότητα, ο κ. δήμαρχος ανακοίνωσε ότι τα φώτα του δήμου μας δεν θα σβήσουν.

Οπότε, ας ετοιμαζόμαστε να βάλουμε βαθιά το χέρι στη τσέπη για να πληρώσουμε το λογαριασμό. Διότι με τα τελευταία μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση, οι δήμοι που δεν πιάνουν το στόχο μείωσης 10%, θα πληρώνουν τα πρόσθετα κόστη από το δικό τους ταμείο.

 

Φτάνει πια, σας το επισημαίνω  για πολλοστή φορά!

Κύριοι Δήμαρχε και αντιδήμαρχε Τεχνικών υπηρεσιών θα σας υπενθυμίσω για 7η φορά, δυστυχώς,  ότι μπορείτε εάν σας ενδιαφέρει να λύσετε έστω και μερικώς το πρόβλημα, προχωρώντας στα παρακάτω άμεσα:

α. Αφαιρέσετε  τους λαμπτήρες από τις κολώνες της ΔΕΗ  όπου υπάρχει χαμηλός φωτισμός (περίπου 1500 φωτιστικά),  δεν επηρεάζετε η φωτεινότητα των δρόμων και πεζοδρομίων και συνεπώς η ασφάλεια των δημοτών.  Είναι  πλεονασμός, είναι σπατάλη χωρίς να εξυπηρετεί κανένα σκοπό, θυμίζω για παράδειγμα τι έγινε επί της οδού Ελ.  Βενιζέλου, που έχουν αφαιρεθεί  οι λάμπες της ΔΕΗ από το 2013.

β. Παρακολούθηση και συνεχή ρύθμιση του χαμηλού φωτισμού, από τους 3 ηλεκτρολόγους του Δήμου με σωστό προγραμματισμό.

Εάν δεν μπορείτε να οργανώσετε…!  συμβατικά τη σωστή ρύθμιση του χαμηλού φωτισμού   ΒΑΛΤΕ φωτοκύτταρα, στα 100 περίπου ΠΥΛΑΡ.

γ. Να επισπεύσετε και να υλοποιήσετε επιτέλους, την προεκλογικής σας δέσμευση και να αντικαταστήσετε τον δημοτικό φωτισμό με φωτιστικά  LEDL, πέρασαν ήδη 3 χρόνια, πότε περιμένετε να γίνει;

δ.  Να προχωρήσετε άμεσα στην αντικατάσταση των παλαιού τύπου  προβολέων, που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ρεύματος στα κτίρια και λοιπές εγκαταστάσεις (1000 watt/ώρα)  με νέας  τεχνολογίας   ίδιας φωτεινότητας  αλλά πολύ μικρής  κατανάλωσης .

 

Δεν είναι καιροί για σπατάλες

Οι συνδημότες μας είναι αυτοί που θα κληθούν να πληρώσουν και ειδικά τώρα που το κύμα ανατιμήσεων είναι γενικευμένο.

Κύριε Δήμαρχε αναμένουμε τις ενέργειές σας  και την επίσημη απάντησή σας.

 

Ο Επικεφαλής της Παράταξης

Κωνσταντίνος Τσιαμπάς
Υποψήφιος Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής