Ένα σωστά προσδιορισμένο  πρόβλημα έχει λυθεί κατά 50%

Ένα σωστά προσδιορισμένο  πρόβλημα έχει λυθεί κατά 50%

Τις τελευταίες ημέρες,  οι δημότες  έχουν γίνει μάρτυρες   μιας αναστάτωσης,  από τις ανακοινώσεις  των  κυρίων  Δημάρχου  και Αντιδημάρχου  Τεχνικών υπηρεσιών , ότι δήθεν υπάρχει  κίνδυνος  να σταματήσει    η ανέγερση  του Δημαρχείου,  επειδή η Πρώην πρόεδρος  της Βουλής  των Ελλήνων,  κα Κωνσταντοπούλου  Ζωή, με ανακοίνωσή της  κατηγορεί το Δήμο για την κοπή των πεύκων, που υπήρχαν στο χώρο ανέγερσης, ισχυριζόμενη ότι:

 α.  Η άδεια οικοδομής έχει λήξει.

 β.  Για την κοπή  των δένδρων έπρεπε να εκδώσει άδεια η δασική υπηρεσία. 

Και οι δύο ισχυρισμοί  δεν ευ σταθούν, καθότι:

 Η άδεια οικοδομής (162/2013) εκδόθηκε νόμιμα με βάσει το νόμο 4030/2011. Με διαδοχικούς νόμους  δόθηκε παράταση ισχύος , με τελευταίο, το άρθρο 52 του Ν.4710/20,ΦΕΚ142/Α/23-7-2020 με τον οποίο δόθηκε παράταση ισχύος μέχρι 31/12/2022 και συνεπώς  δεν έχει λήξει  και δεν  χρειάζεται  ΄΄ αναθεώρηση  για παράταση ισχύος ΄΄. Στην άδεια αναφέρεται  σαφώς ,  η κοπή των δένδρων ,συνεπώς δεν υπάρχει καμιά παρανομία.

Σε ότι αφορά τον ισχυρισμό ότι για την κοπή των δένδρων έπρεπε να εκδώσει  άδεια η δασική υπηρεσία  δεν ευ σταθεί επίσης . Προφανώς διέφυγε της κυρίας  Κωνσταντοπούλου  ότι η Δασική Υπηρεσία εμπλέκεται σε ότι αφορά τα Δάση ,τα Άλση, τις Πλατείες  κλπ.  Ότι αφορά τα οικοδομικά τετράγωνα εντός σχεδίου, είναι αρμοδιότητας  αποκλειστικά της Υπηρεσίας Δόμησης (Πολεοδομία). Η οποία ως αρμόδια ενέκρινε την άδεια και μαζί την κοπή των δένδρων.

 

Κύριοι   Δήμαρχε και Αντιδήμαρχε Τεχνικών υπηρεσιών

 – Δημιουργήσατε πρόβλημα εκ του μη όντος. Δημιουργήσατε σύγχυση, χωρίς να υπάρχει λόγος,  αναστατώσατε  τους Δημότες  ισχυριζόμενοι ότι ένα έργο που το περιμένουμε όλοι 60 χρόνια κινδυνεύει,

– Γιατί όλη αυτή η πρεμούρα; Χάσατε τη ψυχραιμία σας ; 

-Τρομοκρατηθήκατε;  Μπορεί να γίνει  οποιαδήποτε νομική  ενέργεια  και από οποιονδήποτε . Όμως ο Δήμος  είναι νόμιμος  και δεν  θα έπρεπε να αγωνιάτε. 

– Εάν δεν γνωρίζατε τα παραπάνω,  ενώ θα έπρεπε, γιατί δεν συμβουλευτήκατε τους μηχανικούς και τους δικηγόρους του Δήμου, οι οποίοι είναι άριστοι  επαγγελματίες, και  θα  αντιμετώπιζαν ΄΄ το πρόβλημα ΄΄ με απλές διαδικασίες. Γιατί άραγε ;;;;.   

Μερικές  από τις αρετές   κάθε χρηστής   διοίκησης  είναι  η γνώση ,η συνεχής ενημέρωση,  ο σεβασμός  στις γνώσεις  των συνεργατών,  η αντικειμενικότητα, η δικαιοσύνη  η ψυχραιμία κλπ .

 Στις αρετές  δεν  έχουν θέση  τα επικοινωνιακά παιγνίδια εντυπωσιασμού.

 

Το Γραφείο Τύπου

Όραμα για την Αγία Παρασκευή